• Znači , izjednači!
  • Znači , izjednači!
  • Znači , izjednači!
  • Znači , izjednači!

Nazad na stranu sa aktivnostima...


Znači , izjednači!

Asocijacija tumača srpskog znakovnog jezika, Udruženje studenata sa hendikepom, Gradska organizacija gluvih Beograda, i Centar za studente sa hendikepom Univerziteta u Beogradu, obeležili su Nedelju ljudskih prava u petak, 9. decembra 2011. godine sa početkom u 13 časova, na Platou ispred Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pod sloganom „Znači, izjednači!“ organizatori i organizatorke će, zajedno sa volonterima i volonterkama, izvoditi akcije „ZNAKUJ!“ i „klackalica ljudskih prava“ koje za cilj imaju ukazivanje na neravnopravan položaj mladih sa invaliditetom/hendikepom u društvu i podsticanje javnosti odnosno sugrađana i sugrađanki na zajedničko otklanjanje predrasuda prema bilo kakvom obliku različitosti.

Akcija “znakuj” će podrazumevati deljenje štampanog prstnog alfabeta srpskog znakovnog jezika, a za uzvrat će se od prolaznika i prolaznica očekivati da nauče da speluju svoje ime na znakovnom jeziku. Time će se umesto stereotipnog osećanja sažaljenja prema gluvim osobama, kao i davanja novca koje podstiču osobe koje ne promovišu istinske vrednosti, ukazati na barijere u komunikaciji sa kojima se suočavaju gluve osobe.

Akcija “klackalica ljudskih prava” ukazaće na to da osobe sa invaliditetom/hendikepom žele društvo u kojem bi svi imali jednake mogućnosti za ostvarivanje ljudskih prava.

PdfZnakuj