• Off frame 2014
  • Off frame 2014
  • Off frame 2014
  • Off frame 2014

Nazad na stranu sa aktivnostima...


Festival „Off frame /Van okvira” dostupan zajednici Gluvih

Treći po redu regionalni festival angažovanog teatra, pod nazivom „Off Frame” održan je od 14. do 18. decembra 2013. na kojem je izvođena predstava na znakovnom jeziku kao i brojne predstave koje su bile prevedene na znakovni jezik. 

Cilj festivala je bio da okupi organizacije i autore koji se bave društveno angažovanom pozorišnom praksom u Srbiji, regionu i šire, i da promoviše uključivanje u pozorišni rad i predstave koje su izvodili umetnici sa i bez invaliditeta.

Asocijacija tumača srpskog znakovnog jezika tradicionalno tri godine sarađuje sa grupom „ Hajde da” koja organizuje festival tako što njeni članovi program prevode srpski na znakovni jezik. Ove godine na festivalu je učestvovala predstava „Zaplešimo” koju su organizovali Kulturno umetničko društvo “Radivoj Popović” i pozorišna grupa Ansambl Miraž kao i predstava „Grad” , Bitef teatra. 

Predstave „Jednorog sa plaštom”, „Accululated figures”, „Expose”, „Potpuri/Istrajnost”, „Hermafroditi duše” koje su prezentovale angažovanu praksu u Srbiji, Hrvatskoj, Irskoj i SAD mogle su da prate gluve osobe. Takođe je prikazan i dokumentarni film „Jugoslavija, kako je ideologija pokretala naše kolektivno telo”, koji ukazuje na društvo kao telo-mašinu.